Zuhause sicher fühlen © ABUS

Tips voor de aankoop van cilinders Uw sleutel tot meer veiligheid

De deurcilinder is het hart van elke deur. Daarom moet uw sluitsysteem voldoen aan de huidige veiligheidsnormen.

Een unieke combinatie van optionele beveiligingsfuncties, octrooibescherming, onbeperkte handelsmerkbescherming en hoge technische beschermingsmaatregelen tegen illegaal kopiëren van sleutels maken dit mogelijk.

Tips voor de aankoop van uw cilinder

Alles wat belangrijk is in één oogopslag:

 • Bescherming tegen het kopiëren van sleutels
  Een unieke combinatie van octrooibescherming, onbeperkte merkbescherming en hoge technische beschermingsmaatregelen beschermt u op betrouwbare wijze tegen illegale sleutelkopieën en manipulatie van de slotcilinder.
 • Weten wie een sleutel heeft
  Aanvullende bescherming wordt geboden door de Security card. Dat betekent: Niemand kan uw voordeur- of platte sleutel kopiëren zonder de beveiligingskaart te tonen en zo een illegale kopie van uw sleutel in omloop brengen.
 • Meten en vervangen van de deurcilinder
  Om een deurcilinder te vervangen, moet u vooraf de juiste maat opmeten. Meer lezen
 • Noodfunctie
  Zack, de deur slaat in het slot en de sleutel zit er van binnenuit in. Hoe handig als je buurman een vervangende sleutel heeft. Wat ook werkt - omdat de Noodfunctie maakt het mogelijk om de deur te ontgrendelen, zelfs als er van binnenuit een sleutel wordt ingestoken.
 • Type sluiting
  Voor huurwoningen wordt vaak een gelijksluitend slot gebruikt, waarbij een deurcilinder alleen sluit met de bijbehorende sleutel. Bij gelijksluitende cilinders kunnen cilinders en sleutels onderling sluiten. Zo kunt u bijvoorbeeld de brievenbus, de garagedeur en de voordeur van uw huis met één sleutel afsluiten. In flatgebouwen wordt meestal een sleutelsysteem geïnstalleerd. Dit bestaat uit meerdere cilinders met verschillende sluitbevoegdheden.

Naast een security card , het binnenwerk van een deurcilinder is cruciaal. Een zo inbraakwerend mogelijke deurcilinder heeft verschillende beveiligingsfuncties aan de binnenkant.

Wettelijke kopieerbeveiliging garandeert door octrooi- en handelsmerkbescherming dat de sleutel niet op dezelfde manier mag worden gemaakt. Zo beschermen wij onze innovaties tegen het illegaal kopiëren van sleutels. Gepatenteerde technologieën in de cilinder en op de sleutel zorgen voor een hoog niveau van technische bescherming .

Samen met andere uitrustingskenmerken zorgt dit ervoor dat een inbreker veel meer tijd heeft om dergelijke deurcilinders te kraken - veel meer dan de berekende drie minuten die hij/zij nodig heeft om te proberen een deur open te breken (en dan hopelijk zonder succes verder te gaan).

Duidelijk uitgelegd aan de hand van het voorbeeld van ons Bravus MX-magneetsluitsysteem:

Bravus MX Magnet schützt Sie zuverlässig vor illegalen 3D-Schlüsselkopien © ABUS

De intelligente magnetische technologie en het gepatenteerde Intellitec-systeem, op de sleutel en in de cilinder, voorkomen zeer effectief het vergrendelen met een onbevoegde sleutel.

Kleine magneet, groot effect: De magneet is bevestigd aan de smalle kant van de sleutelschacht. De deur kan alleen worden geopend als deze aanwezig is. Wanneer de sleutel in de deur wordt gestoken, controleert de blokkeerstift in de cilinder de magneet op de sleutel. Als alle magneeteigenschappen correct zijn, wordt het sluitproces vrijgegeven. 

De multidimensionale bevraging van het Intellitec-systeem voorkomt het vergrendelen met een niet-geautoriseerde sleutel. De Intellitec-detector in de cilinder controleert de exacte vorm, positie en hoogte van de Intellitec-stift op de sleutel. Als een sleutel niet over de bijbehorende Intellitec-stift beschikt, kan hij niet volledig in het sleutelgat worden gestoken en wordt het vergrendelingsproces geblokkeerd.

Zo beschermt Bravus MX Magnet u betrouwbaar tegen het illegaal kopiëren van 3D-sleutels.

Ook als uw eisen aan de veiligheid en het comfort van een deurcilinder verder gaan dan het normale niveau, hebben wij met onze speciale functies het juiste product voor u in ons assortiment. Zeewaterbestendig, met verhoogde breukbeveiliging, speciale veiligheidsvoorzieningen of met speciale functies - bepaal uw wensen! Dankzij de compatibiliteit van de afzonderlijke systemen, producten en extra uitrusting kunnen wij uw wensen vervullen en aan uw veiligheidseisen voldoen.

Wir werden Ihren Sicherheitsanforderungen gerecht. © ABUS

Als u waarde hecht aan een bijzonder hoog veiligheidsniveau, moet u kiezen voor een gecertificeerde cilinder. Certificaten zoals SKG en VdS garanderen een hoge, consistente veiligheidsstandaard en de beste kwaliteit. Een dergelijke cilinder wordt speciaal getest en moet bestand zijn tegen gangbare inbraakmethoden zoals boren, impactpicking of zelfs lock picking. 

Uw plaatselijke ABUS-dealer adviseert u graag over alle extra functies en certificaten.

Loading ...