ABUS Security World in Wetter © ABUS

Over ABUS Security Tech Germany

Van familiesmederij tot wereldwijde producent van beveiligingsproducten

In 1924, in het Duitse stadje Volmarstein bij Wetter aan de Ruhr: het was een tijd waarin men nog naar de bioscoop ging om “stomme” films zonder geluid te kijken, waarin kinderen op nauwelijks begaanbare straten speelden en computers nog pure toekomstdromen waren. Maar in 1924 bereikten August Bremicker en zijn zonen hun meesterwerk om een hangslot te lanceren dat baanbrekend was voor zijn toekomst en die van zijn familie: de "Iron Rock".

In die tijd begon de familie met de ontwikkeling en productie van hangsloten in de smederij in de kelder van hun huis. Dit was met sterke concurrentie want in Volmarstein en omgeving waren er in die tijd veel van dergelijke smederijen. Echter waren August Bremicker en zijn zonen waren zo succesvol dat het bedrijf al snel uitgroeide tot 30 werknemers. Hierop kocht het familiebedrijf in 1929 een productielocatie aan de Hegestraße in Volmarstein, dat nog steeds in bedrijf is. Tegen eind jaren dertig had ABUS al ongeveer 300 werknemers in dienst. Na de oorlog durfden de zonen van August Bremicker een moedige nieuwe start te maken, die ook nu nog de weg wijst naar het succes van het bedrijf.

VEILIG, BETROUWBAAR en STABIEL - DAAR STAAT DE NAAM ABUS VOOR.

Toen August Bremicker en zijn zonen in 1924 in het dorpje Volmarstein in Duitsland begonnen met de productie van hangsloten, konden ze zich moeilijk voorstellen dat hun slogan ooit de hele wereld zou bereiken. Het bedrijf, dat begon in de kelder van hun ouderlijk huis, is uitgegroeid tot een concern dat wereldwijd actief is. ABUS producten worden over de hele wereld gewaardeerd om de hoge kwaliteit. Het bedrijf heeft in de bijna 100-jarige bedrijfsgeschiedenis een hoge kwaliteitsstandaard gezet. Door het grote assortiment maakt het niet uit of je nu op zoek bent naar een hangslot om het tuinhuis te beveiligen of dat je jezelf volle zee bevindt. Van trendy fietshelmen voor een familie-uitje of sponsoring van internationale wielerploegen, zoals het Movistar Team, tot sluitsystemen voor het Ritz-Carlton in Berlijn of de diamanttoren in Dubai - ABUS heeft altijd een passende innovatieve beveiligingsoplossing.

Loading ...