Veiligheid voor tweewielers thuis

Diefstalbeveiliging voor tweewielers SAFE ON THE GO – AND AT HOME

E-bikes, fietsen, scooters en motoren zijn meer dan alleen een vervoermiddel: Ze zijn een uiting van sportieve passie, vrijheid of een gevoel van avontuur - en vaak heel waardevol.

Dat maakt ze tot een begeerde prooi voor dieven: Elke dag worden honderden tweewielers gestolen - niet alleen onderweg, maar ook uit garages, kelders, gangen of tuinhuisjes.

Van de vergrendeling van uw kelderdeur tot de beste tips voor het beveiligen van uw tweewieler en het installeren van beveiligingscamera's in de garage: wij bieden u de beste beveiligingsoplossingen om uw gekoesterde bezit tegen diefstal te beschermen. Thuis en onderweg.

Op deze pagina vindt u informatie over de volgende onderwerpen:

Aansluiten? Absoluut! Maar waar?

Sommige sloten bieden de mogelijkheid om de tweewieler ergens aan vast te zetten om hem nog beter te beschermen tegen diefstal - maar vaak zijn er thuis geen permanent geïnstalleerde fietsenrekken of aansluitmogelijkheden. Gewoon afsluiten is niet altijd genoeg - dieven nemen hun buit soms gewoon mee in een vluchtauto. Dit is waar onze muur-/vloerankers om de hoek komen kijken.

Deze ankers creëren een stevige verbinding tussen de vloer of muur en uw waardevolle tweewieler. Zij vormen de perfecte aanvulling op stabiele kettingsloten - onze WCH-muurankers "Made in Germany" integreren zelfs ketting en anker in één systeem.

We bieden verschillende ankeroplossingen die op de verschillende behoeften inspelen: Het maakt niet uit of u uw motor, racefiets of kinderwagen wilt aansluiten. Ontdek onze muur-/vloerankers, de bijpassende kettingsloten en het WCH-systeem:

Naar de muur-vloer ankers

WBA | Ohne I
Aanbevolen kettingsloten voor gebruik met een vloeranker:

Hier kunt u optimaal profiteren van onze beveiligingsoplossingen voor thuis:

 • in privégarages
 • in kelders van appartementencomplexen of huurflats - in gemeenschappelijke fietskelders besparen onze ankeroplossingen bovendien ruimt
 • in fietsenstalling op het terrein
 • op binnenplaatsen of privéterrassen
 • in carports of parkeerplaatsen voor campers en caravans
 • in privéwerkplaatsen of hobbyruimtes
 • in de gang of het trappenhuis

Overleg als huurder altijd met de verhuurder of het in orde is om een van onze beveiligingsoplossingen te installeren.

Videoüberwachungssysteme können einen entscheidenden Beitrag zum Schutz von Zweirädern leisten. ©Shutterstock

VIDEOBEWAKING Alles in beeld

Met onze videobewakingsproducten voor zelfinstallatie kunt u met slechts een paar eenvoudige stappen en een door een app begeleide installatie voor extra diefstalbeveiliging zorgen rond uw garage, tuinhuisje of ingang van uw huis.

Videobewakingssystemen kunnen een doorslaggevende bijdrage leveren aan de bescherming van uw waardevolle tweewielers. Hier zijn drie redenen waarom u zou moeten investeren in videobewaking:

1. Dieven afschrikken: Zichtbare camera's schrikken potentiële dieven af. Als dieven zien dat uw eigendom wordt bewaakt, zullen ze misschien niet proberen in te breken en op zoek gaan naar een makkelijkere prooi.

2.Bewijs: In geval van diefstal leveren video-opnames waardevol bewijsmateriaal. De opgeslagen opnames kunnen de politie helpen bij het identificeren van daders en het terugvinden van gestolen tweewielers.

3.Bewaking van belangrijke zones: Dankzij videobewaking in de garage, kelder en entree kunt u kritieke toegangspunten in de gaten houden. U kunt op elk moment live beeld of opgenomen beelden bekijken en controleren of alles in orde is. Zo blijft u ontspannen, zelfs onderweg of op vakantie.

Naar onze producten voor videobewaking 

Zweiradsicherungen mit Alarm bieten lautstarken Diebstahlschutz. ©ABUS

ALARM

Luide diefstalbeveiliging

Uw e-bike en andere waardevolle bezittingen verdienen de best mogelijke bescherming, vooral bij u thuis. Onze sloten met extra alarmfunctie bieden precies dat. Daarom zijn ze het moderne antwoord op pogingen tot diefstal:

 

Dag en nacht actieve bescherming:
Een alarm aan het slot slaapt nooit. Of het nu in de garage, in de kelder of op de voordeur is - een slot van hoge kwaliteit met alarmfunctie blijft altijd alert. Het detecteert ongeoorloofde bewegingen en geeft direct waarschuwingen af.

Onmiddellijke melding:
Als iemand uw eigendommen probeert te stelen, waarschuwt het luide alarm niet alleen u, maar ook uw buren. Zo blijven diefstalpogingen in uw buurt niet lang onopgemerkt.

Afstandsbediening en app-besturing:
U kunt sommige van onze alarmsloten bedienen via onze ABUS One-app. Zo wordt uw smartphone in feite een sleutel. Bovendien kunt u via pushmeldingen op de hoogte worden gebracht van ongebruikelijke bewegingen aan het slot. In de vervoermodus is de alarmfunctie inactief, zodat u niet wordt verrast door een alarm terwijl u ongestoord wilt blijven.

Koop nu een alarmslot om de diefstalbeveiliging voor uw e-bike en andere waardevolle spullen naar een hoger niveau te tillen:

CHECKLIST: ZO BEVEILIGT U UW E-BIKE & CO THUIS

Had u dat gedacht? Sommige dieven gebruiken hun blote handen om een fiets te stelen. Een inferieur slot en de juiste hefboomwerking - dat is genoeg voor criminelen om hun buit te bemachtigen. We hebben een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet om uw tweewieler thuis beter tegen diefstal te beschermen:

 

 • Bescherming van de uitgebreide privésfeer: Beveilig zijdeuren op voordeurniveau die waardevolle spullen verbergen, zoals e-bikes, kinderwagens, barbecues of gereedschap. Hier vindt u geschikte producten.

 

 • In principe geldt: Zet niet alleen uw tweewielers op slot, zet ze ook ergens aan vast.

 

 • Verzekering: Controleer uw verzekeringsdekking en zorg ervoor dat uw tweewielers thuis goed zijn beveiligd.

 

 • Altijd ‘kort’ aansluiten: Laat zo weinig mogelijk ruimte tussen het slot, het fietsframe en het vaste ankerpunt - hoe minder ruimte er is voor gereedschap, hoe moeilijker het is voor dieven.

 

 • Let op de hoogte: Probeer het slot zo hoog te plaatsen dat het voor dieven moeilijk is om contact te maken met de grond en een hefboomeffect te gebruiken.

 

 • Gebruik meerdere sloten: Het gebruik van meerdere sloten, vooral van verschillende types (bijv. een beugelslot en een kettingslot), kan de bescherming tegen diefstal verbeteren - het kost meer tijd om ze open te breken en dieven hebben soms maar gereedschap voor één type slot bij zich

 

 • Markeer uw tweewieler: Registreer uw bike en breng een unieke identificatie aan. Dit kan afschrikkend werken en het makkelijker maken om gestolen fietsen te identificeren.

 

 • Altijd afsluiten: Zelfs als u uw fiets maar even in de gang laat staan, zet hem altijd op slot. De meeste diefstallen gebeuren binnen enkele seconden.

 

 • Regelmatige inspectie: Controleer uw veiligheidsvoorzieningen regelmatig om er zeker van te zijn dat ze goed werken en dat er niet mee geknoeid is.

 

 • Gelijksluiting: Om bij goede veiligheidsmaatregelen niet het overzicht te verliezen over de diverse sleutels, raden we onze One Key Option aan - één sleutel kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het fietsslot en accuslot.

 

 • Kies voor kwaliteit: Let bij het kopen van antidiefstalproducten op de keurmerken. De meest voorkomende zijn:
Loading ...